Sebebi ne olursa olsun saç kaybı yaşayanların merak ettikleri soruların başında saç ekimi nedir sorusu geliyor. Siz de saç ektirme konusunda bazı hususları merak ediyorsanız, makalemizi okumanızı tavsiye ederiz. Makale boyunca saç ekim yöntemlerinin neler olduğu ve hangi durumlarda bu yöntemleri kullanabileceğinizden bahsediliyor. Saç ekimi tedavisine başlamadan önce genel bir bilgi almak adına makalemize bir göz atabilirsiniz.

Saç ekimi nedir

Saç ekimi, herhangi bir nedenle kafa derisi üzerinde saç kaybı yaşayanların ihtiyaç duydukları genel bir operasyon olarak tanımlanabilir. Saç kaybı gerçekleştiğinde, kaybın oluştuğu deri bölgesinde canlı saç kökü kalmıyor. Bu nedenle, bu bölgede doğal bir şekilde yeni bir saçın ortaya çıkması da mümkün olmuyor.

Saç ekimi sürecinde birbirinden farklı metotlar bulunuyor. Modern uygulamalarda; mikro cerrahi ekipmanlar kullanılıyor ve canlı saç kökünün kalmadığı bölgelere canlı saç kökleri enjekte ediliyor. Bu sayede, saçsız bölgede canlı saçlar doğal bir görünümle oluşmaya başlıyor.

Saç ekimi işlemi yaptırmak isteyenlerin merak ettikleri bir diğer önemli konu da ekilen saçların nasıl görüneceği hususu… Saç ekimi sırasında, ihtiyaç duyulan saç kökleri, kişinin kendi kafa derisinden alınıyor. Bu nedenle işlem sonrasında, ekilen saçlar, doğal bir görünüme sahip oluyor.

Peki, saç ekimi için kafa derisinden alınan saçların herhangi bir özelliği bulunuyor mu?

Şöyle ki;

Saç ekimi işlemi için, tercih edilen kafa derisi bölgesinin sağlam köklere sahip bir bölge olması gerekiyor. Genellikle ense bölgesi, dökülmeye karşı dirençli saç köklerinden oluştuğu için saç ekimi sırasında tercih edilen bir bölge olma özelliğine sahip.

Saç Ekimi Nedir, Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi için günümüzde uygulanan çok sayıda yöntem mevcut. Artık geleneksel yöntemlerin çok ilerisine ulaşılmış durumda. Klasik saç ektirme yöntemleri biraz ürkütücü olabilir. Çünkü, eskiden kullanılan saç ekimi yöntemi olarak, saç köklerini almak üzere saç derisi kesiliyordu. Yani kesi işlemi yapıldığı için işlem biraz ağrılı olabiliyordu. Ancak modern yöntemlerin keşfi sonrasında, artık saç ekimi sırasında cerrahi bir müdahaleye ihtiyaç bulunmuyor.  Bu gelişmeler, saç tedavisi görecek olanları biraz umutlandırıyor.

Saç Ekimi Kimlere Uygulanabilir?

Kadın ya da erkek, herhangi bir cinsiyet farkı olmadan saç ekimi tedavisi herkese uygulanabiliyor. Yani özel bir rahatsızlığınız bulunmuyorsa saç ekimi işlemini gönül rahatlığıyla yaptırabilirsiniz.

  • Herhangi bir sağlık probleminiz yoksa,
  • Donör bölgenizde yeterli saç kökü bulunuyorsa,
  • Tercihen 18 yaşını doldurmuşsanız saç ekim operasyonu için gereken şartları taşıyorsunuz demektir.

Yapılan araştırmalara göre saç dökülme olayları, erkeklerde daha sık görülüyor. Hatta, Amerika’da yapılan bir araştırmanın ortaya koyduğu sonuçlar da gerçekten ilgi çekici!

50 yaş üstü erkeklerin neredeyse yarısından fazlasında saç dökülmesi sorunu yaşanıyor. Bu durum, 50 yaş üstü erkeklerin saç ekimi nedir sorusuna yönelik daha fazla araştırma yapmalarını sağlıyor. 50 yaş üstü erkekler, saç dökülme problemine karşı modern saç ekimi işlemleri ile doğal görünümlü saçlara kavuşabiliyor.

Saç Ekimi İçin Uygun Aday Mıyım?

Aslında bu soruya cevap vermek çok da zor değil. Belirli kıstaslar için uzman desteği almanız gerekmekle birlikte bazı soruların cevapları zaten sizde mevcut. Genel olarak;

  1. Saç ekimi için ciddi bir hastalığınız bulunmuyorsa,
  2. Fiziksel olarak gelişiminiz tamamlanmışsa,
  3. Donör bölgenizde yeteri kadar saç kökü bulunuyorsa,
  4. Bu konuda kararlıysanız saç ekimi için uygun bir adaysınız demektir.

Saç ekimi için:

  • İlla erkek olmanız gerekmiyor, kadınlarda da saç ekimi başarılı bir şekilde uygulanıyor,
  • Saç ekiminden korkmanızı gerektirecek bir durum bulunmuyor,
  • Saç analizi ile yönteme uygun olup olmadığınızı anlayabiliyorsunuz.

Saç Ekimi Estetik Bir İşlem Midir, Tıbbi Bir İşlem Midir?

Saç ekimi operasyonu estetik bir işlem olarak düşünülse de aslında tıbbi bir işlem. Saç ekiminin estetik kısmı, genellikle işlem sonrasında gündeme geliyor.

İşlem sonrasında yeni çıkan saçlar nasıl görünüyor? Ekilmiş gibi mi yoksa doğal mı?

Çünkü, kişinin mevcut saç yapısına uygun bir saç ekimi yapılmadığında, estetik olmayan bir görüntü ortaya çıkıyor. Böyle bir olumsuzlukla karşılaşmamak adına saç ekim uzmanları, işlem öncesinde kişinin kafa derisini ve saç kökünü analiz ediyor. Elde edilen sonuçlara göre saç ekimi planlaması yapılıyor. İşin tıbbi kısmı, saç ekimi sırasında tüm analizler ve planlamalar sonrasında gerçekleştirilen kısım. Yani bu kısım işin işçilik kısmı olarak adlandırılabilir. İşlem tamamlandığında işçilik aşaması sona eriyor. İşin ustalık kısmı olarak da saçların estetik görünüp görünmemesi için yapılan işlemler ifade edilebilir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılıyor?

Saç ekiminin nasıl yapıldığı sorusu son derece önemli. Çünkü sürecin en başından sonuna kadar nasıl gerçekleştiği oldukça merak ediliyor. Saç ekimi için herhangi bir kliniğe gittiğinizde süreç başlıyor. Öncelikle işlemle ilgili tarafınıza bilgilendirme yapılıyor. Siz, konu hakkında biraz bilgi sahibi olduktan sonra saç ekimi işlemini yapacak uzmanla görüşüyorsunuz.

Saç ekim uzmanı size, herhangi bir rahatsızlığınızın olup olmadığını soruyor. Bunun yanı sıra;

  1. Sigara ya da alkol alışkanlığınızın olup olmadığı,
  2. Yakın zamanda kan sulandırıcı bir ilaç kullanıp kullanmadığınız,
  3. Sağlık nedeniyle bir başkasından kan alıp almadığınız vb. bilgiler de uzmanın öğrenmek istediği sorular arasında yer alıyor.

Konuşmanın ilerleyen aşamasında, operasyonla ilgili bilgilendirmeler yapılıyor. Bilgilendirme kapsamında;

  • Hangi yöntemin kullanılacağı,
  • Operasyon süresinin ne olacağı,
  • Operasyonun en başında nasıl hareket edileceği,
  • Saç hattının nasıl belirleneceği,
  • Operasyonun genelinde hangi işlemlerin yapılacağı anlatılıyor.

Genel olarak; Saç ekimi için birbirinden farklı yöntemlerin uygulandığını söylemeliyiz. Yöntem farklı olsa da işlemin mantığı hemen hemen aynı. Saç ekiminin başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için;

  1. Saçsız bölgenin büyüklüğü tespit ediliyor,
  2. Saçsız bölgeye yetecek kadar saç kökü sağlayacak bölge belirleniyor,
  3. Saç ekimi işlemi için gerekli tetkikler yapılıyor,
  4. Tedavi için gün ve saat belirleniyor,
  5. Tedavi gününde gerekli işlemler tamamlanıyor.

Saç ekimi uygulaması sırasında amaç, donör bölgeden “greft” adı verilen saç köklerinin usulüne göre alınması ve bu köklerin usulüne uygun bir şekilde saçsız bölgeye yerleştirilmesi. Burada, greft alınacak kafa derisi bölgesinin önemi oldukça fazla. Çünkü saç ekimi yapılacak yere yetecek kadar saç kökünün, donör bölgesinde bulunması gerekiyor.

“Donör” kelimesi size çok da tanıdık gelmeyebilir. Teknik bir tabir olmakla birlikte kelime, saç ekimi işlemlerinde son derece önemli bir anlama sahip. Genel olarak, saç kökü alınacak bölge, donör olarak adlandırılmakta. Donör bölge, genellikle ense bölgesi olarak seçiliyor. Ancak istisnai durumlarda ense bölgesindeki saç kökü yetersiz olabiliyor. Böyle durumlarda vücudun başka bölgelerinden saç kökü alınarak işlem tamamlanıyor.

Donör bölgesi neden önemli? Çünkü saç ekimi sonrası uzun süre dayanıklı bir saça sahip olmanız, donör bölgesindeki saçın kalitesine bağlı!

Saç ekimi nedir ve nasıl yapılır sorusuyla alakalı merak edilen bir başka husus da tedaviyle ilgili. Tedavi sırasında uygulanan yönteme göre işlem sonucunda hafif bir ağrı yaşanabiliyor. Yani ağrı oluşması çok ender rastlanan bir durum olmakla birlikte tedbir olarak işlem sonrasında tedavi gören kişiye ağrı kesici desteği sunuluyor.

Saç ekimi işleminde yerel anestezi uygulandığı için, tedavi sırasında ve sonrasında belirli bir süreye kadar ağrı hissedilmemesi gayet normal. Hatta işlem sonrasında genellikle bir ya da iki saat içerisinde kişi taburcu ediliyor. Ayrıca, işlem yapılan kafa bölgesi hemen bandajla koruma altına alınıyor. Belirli gün boyunca evde yapılan istirahat sonucunda da tedavi başarı ile sonuçlanmış oluyor.

Sonuç olarak; herhangi bir olumsuz etki de tedavi nedeniyle görülmüyor.

Saç Ekim Operasyonu Nasıl Yapılır?

İşlemi yapacak olan uzmanın analizleri doğrultusunda yöntem tercihi yapılıyor. Hangi yöntem uygulanacaksa öncesinde saç ekim tedavisinin planı gerçekleştiriliyor. Uzmanın tercihine göre tıraşlı saç ekimi ya da tıraşsız saç ekimi yöntemlerinden biri tercih ediliyor. İşlem genel hatlarıyla şöyle gerçekleşiyor:

  1. Ekime ihtiyaç duyulan alan belirlenir,
  2. Ekim alanı için gerekli olan donör bölge seçilir,
  3. İşleme göre ekim yapılacak alan tıraş edilir,
  4. Bu bölgeye yerel anestezi uygulanır,
  5. Donör bölgeden saç greftleri, mikro cihazla toplanır,
  6. Saçsız alana belli bir usulde kanallar açılır,
  7. Kanallar aracılığıyla saç kökleri kafa derisine enjekte edilir,
  8. Ekilecek saçın yoğunluğuna göre operasyon süresi değişebilir,

Bu noktada önemli bir not verelim; 1-2 saat sürebilen operasyonlar yanı sıra 8-9 saat süren operasyonlar olabileceğini de göz önünde bulundurmanızda fayda var!

Saç Çizgisi Nasıl Belirlenir?

Saç ekimi nedir sorusu gündeme geldiğinde saç çizgisi kavramı da çokça zikrediliyor. Alın kısmından başlayan alan, saç çizgisi belirlenirken dikkate alınıyor. Yani alın dokusunun bittiği, saç dokusunun başladığı kısım saç çizgisi olarak ifade ediliyor.

Alın kasına zarar vermeyen bir işlemin uygulanması gerekiyor. Çünkü alın kası, kişinin mimiklerini de etkileyen bir kas özelliğine sahip. Alın kasına zarar vermemek kaydıyla saç çizgisini yeniden belirlemek mümkün. Burada saç ekimi yapılacak uzmanın yeterliliği gündeme geliyor.

Saç Ekimi İçin En Önemli Unsur Nedir?

Saç ekimine ihtiyaç duyanlar için gür ve sağlıklı saçlara sahip olmak en öncelikli hedef. Bunun için kişinin saç yapısının önemli olduğundan bahsetmiştik. Saç kökü yapısı dışında, saç ekimini uygulamak için tıbbi görevlinin de yeterliliği çok önemli oluyor.

İşlemin, bu konuda deneyimli bir sağlık personeli eliyle yapılması gerekiyor. Ayrıca hastane ortamında ya da hastane ortamı kadar temiz olmayan ortamlarda bu tür işlemlerden uzak durulmalı. Aksi halde, saç ekimi sırasında kişinin enfeksiyon kapma riski bulunuyor. Deneyimli doktorlar ya da sağlık uzmanları sayesinde saç ekimi işlemi başarılı bir şekilde tamamlanabiliyor.

Saç ekimi sırasında, saçsız bölgeye yerleştirilen saç köklerinin yeni bölgede tutunabilmesi önemli. Bunun için, saç kökünün ekildiği yerde kısa sürede kanlanarak tutunması lazım. Saç köklerinin tutunması, saç ekim yönteminin hatasız bir şekilde gerçekleştirilmesiyle yakından ilişkili. Burada saç ekimi işlemi uygulayan uzmanın yeterliliği önem kazanıyor.

Doğru yöntemin, hatasız bir şekilde uygulanması sonucunda saç ekimi işleminin başarısız olması pek mümkün değil. Saç ekimi sırasında, işlemin estetik yönünün bulunduğu da unutulmamalı. Bu nedenle, saçın doğru bir açıyla yerleştirilmesi ve seyrekliğinin doğru ayarlanmasına dikkat edilmeli.

Saç Ekimi Sonrası Ekilen Saçlar Dökülür Mü?

Saç ekimi nedir sorusundan sonra, ekilen saçların dökülüp dökülmeyeceği de merak ediliyor. Saç ekimi işleminden sonra saçlar gür ve sağlıklı bir şekilde yeni bölgeden çıkıyor. Ancak işlemin yapısı gereği, saç ekimi tamamlandıktan belirli bir süre sonra saçlarda dökülmeler yaşanıyor. Bu dökülme, aslında, işlemin sağlıklı yapıldığının da bir göstergesi. Çünkü ekilen saçların dökülmesi sonrasında daha gür saçlar çıkmaya başlıyor.

Saç dökülme süreci, genellikle saç ekimi işleminden sonraki birkaç hafta içerisinde yaşanıyor. Ancak üzülmenize ya da tedirgin olmanıza gerek yok çünkü dökülen saçlar en geç 3 ile 4 ay içerisinde daha sağlıklı ve gür bir şekilde çıkıyor. Saç ekimi işlemi, tedavi gören kişinin memnuniyeti ile de ilgili bir durum. Yani işlemin başarısı, kişinin yeni saçını beğenip beğenmemesiyle ölçülebilir. Saç ekimi işlemi sonrasında yeni görünümünü beğenmeyenlere ilerleyen zamanda yeni bir müdahale yapılabiliyor.

Saç Ekimi Sonrasında Saçlar Ne Zaman Yıkanmalıdır?

Saç ekimi sonrasında saçların ilk hafta içerisinde yıkanması gerekiyor. Bunun için genellikle üçüncü gün oldukça uygun. Üçüncü gün yıkanan saçlar, tedavi sonrasında yapılan genel bir temizlik olarak da nitelendirilebilir. Saçları yıkamak için bandajın doğru bir şekilde çıkarılması gerekiyor.

Saç Ekimi Sonrası Saçlar Hemen Uzar Mı?

Saçlarınızın uzama süreci biraz sizinle de alakalı. İşlem sonrasında saçlarınız kısa sürede dökülüyor. 2-3 ay sonra da kalıcı bir şekilde tekrar çıkıyor. Genel olarak saç ekimi sonrasında saçlar;

  • İlk üç ay içerisinde %30 oranında,
  • İlk 6 ay sonrasında %60 düzeyinde,
  • Bir yıldan sonra da %100 oranında gür ve sağlıklı şekilde uzuyor.

Saç Ekimi Uygulamasının Bilinçsiz Bir Şekilde Yapılmasının Ne Tür Riskleri Vardır?

Saç ekimi uygulamasının tıbbi bir işlem olduğunu unutmamalısınız. Her tıbbi işlem gibi saç ekim işleminin de bazı riskleri bulunuyor. Her şeyden önce işlem hijyenik bir ortamda yapılmadığında enfeksiyon kapma riski yüksek. Ancak saç ekim konusunda deneyim sahibi bir uzmandan alınan tedavi ile bu riski minimuma indirmek de mümkün.

Ayrıca tedaviyi uygulayan uzmanın deneyimli ve yeterli bilgiye sahip olması da gerekiyor. Çünkü yanlış uygulamalar sonucunda kafa derisinde kalıcı izler oluşabiliyor. Saç ekimi, ihtiyaç duyulan saç ekim alanına göre uzun periyotlarda yapılabiliyor. Örneğin, yıl içerisinde 1-2 kez saç ekimi işlemine maruz kalmak mümkün. Bu nedenle, hijyenik bir yer seçimi yapılarak enfeksiyon riski azaltılmalı. En iyi saç ekim merkezi seçiminde bu kıstasların dikkate alınması gerekiyor.

Saç Ekimi İçin Hangi Yöntemler Kullanılıyor?

Saç ekimi yöntemleri söz konusu olduğunda pek çok farklı yöntemin olduğunu duymuş olabilirsiniz. Çok sayıda farklı yöntem olmakla birlikte, operasyon temelde iki farklı metoda dayanıyor. Temel hatlarıyla farklı olan iki yöntem şöyle sıralanabilir:

  1. FUT (Foliküler Ünite Transplantasyonu) Yöntemi
  2. FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) Yöntemi

Hatta bazı kaynaklarda, benzer iki yöntemin farklı isimlerle tanımlandığına dahi rastlayabilirsiniz. Saç ekiminde kullanılan temel iki yöntem ve bu iki yönteme dayalı olarak uygulanan teknikler şöyle sıralanabilir:

  • Manuel Punch Saç Ekimi Yöntemi,
  • DHI Saç Ekimi Tekniği,
  • Robotik Saç Ekimi Yöntemi,
  • Hiperbarik Saç Ekimi Tekniği.

Saç ekimi nedir sorusu aslında saç ekimi yöntemlerinin ne kadar farklı olabileceği sorusunu da akla getiriyor. Başta da belirttiğimiz gibi genel olarak saç ekimi teknikleri iki temel teknikten oluşuyor. Bunlar; FUT Tekniği ve FUE tekniği

FUE tekniği modern yöntemleri temsil eden bir yaklaşımı ifade ediyor. Çünkü FUE yöntemi ile iz bırakmayan bir saç ekim işlemi yapılabiliyor.

FUE usulünde, saç derisi üzerinde yer alan saç kökleri, mikro cihaz yardımıyla tek tek toplanıyor. Bu şekilde toplanan saç kökleri, saçsız bölgelere ekiliyor. İşlem sırasında ekilen saçın kalitesini, kişinin sağlıklı bölgelerinden alınan saç köklerinin kalitesi belirliyor. Yani gür olması, saçın rengi ve köklerin güçlü olması tamamen kişinin saç yapısı ile alakalı bir durum. Bu durum, FUT tekniği için de aynen geçerli.

FUT uygulaması; kafa derisinde bulunan saç köklerinin, kafa derisinin şeritler halinde kesilmesi işlemi ile alınmasına dayanıyor. Doğrusal olarak yapılan kesi işlemi sonucunda, ense bölgesinde yani donör bölgede küçük bir çizik kalabiliyor. Ancak panik olacak bir durum gerçekten yok. Çünkü modern tekniklerle birleştirilen FUT uygulaması sonucunda iz kalma problemi de oldukça azalmış durumda.

FUE Yöntemi Nedir?

Saç ekimi nedir sorusuyla birlikte FUE yöntemi nedir sorusu da merak edilenler arasında bulunuyor. FUE, kelime olarak (Folicular Unite Extraction) ifadesinin kısaltılmış hali… Herhangi bir kesi ya da dikiş yöntemi uygulanmadan, saç köklerinin donör bölgeden itina ile alınarak saçsız alanlara nakledildiği yöntemi ifade ediyor. Lokal anestezi uygulandığı için bölgesel bir uyuşturma söz konusu oluyor. FUE yönteminin farklı şekillerde uygulanması sonucunda günümüzde farklı isimlerle anılan yöntemler de bulunuyor.

FUE Yönteminin Avantajlar Nedir?

Saç ekimi nedeniyle herhangi bir kesi izine sahip olmak istemeyeceğinizi düşünüyoruz. İşte bu düşünceyi gerçekleştiren yöntem FUE tekniği… İşlem 3 gün içerisinde tamamen başarılı bir şekilde tamamlanabiliyor. İşlem sırasında kıl kökleri mikro cihazla özverili bir şekilde toplanıyor ve saçsız bölgeye enjekte ediliyor. Bu yöntemin en önemli avantajlarından biri, donör bölgeden maksimum sayıda saç kökü alınarak ihtiyaç duyulan alana nakledilebilmesi.

FUE yönteminde, donör bölgedeki saç kökleri herhangi bir zarar görmüyor. Bu bölgenin zarar görmemesi neden önemli? Şöyle, eğer ilerleyen yıllarda yeniden saç ekimine ihtiyaç duyarsanız aynı donör bölgeyi kullanabiliyorsunuz. Donör bölge zarar görürse, yeni bir donör bölge bulmanız gerekiyor ya da daha kalitesiz saç köklerini kullanmak durumunda kalıyorsunuz.

FUT Saç Ekimi Nedir?

2000 yılına kadar dünya genelinde çokça tercih edilen bir yöntem olan FUT, ilerleyen tıp teknolojisi sonrasında biraz geri kalmış durumda. Bu yöntemde kesi uygulandığı için saç ekiminde artık pek de tercih edilmiyor. Yöntem sırasında, saç köklerini almak için kafa derisinden ince bir şerit kesiliyor.

Kesilen saç derisi de ihtiyaç duyulan bölgeye naklediliyor. Kesi işlemi olduğu için işlem sonrasında yara izleri oluşuyor ve bu izler kalıcı hale gelebiliyor. Peki, neden FUT tekniği halen daha uygulanıyor? Çünkü FUT tekniğinin maliyeti, FUE tekniğine göre daha uygun oluyor.

FUT (Foliküler Ünite Transplantasyonu) Yöntemi Nedir?

Enseden ince bir şerit halinde saç derisinin kesilmesi ve bu derideki saç köklerinin, saçsız bölgeye yerleştirilmesi ile uygulanıyor. FUT yöntemi çok eski bir yöntem olmakla birlikte halen daha tercih edildiği vakalar bulunuyor. FUT işlemi cerrahi bir yöntem olduğu için çok zorunlu kalmadıkça günümüzde tercih edilmiyor. Çünkü işlem sonrasında tedavi gören kişide belirli düzeyde yara izleri kalıyor.

FUE Tekniği Nedir?

Kesi ve dikiş olmadığı için özellikle son 20 yıldır çokça tercih edilen bir yöntem. FUE tekniğinde saç kökleri mikro cihazlar sayesinde tek tek toplanıyor. Toplanan saç kökleri, itinalı bir şekilde saçsız bölgeye naklediliyor. İşlem sırasında kesiye ihtiyaç duyulmuyor ve bu durum kafa derisinde herhangi bir yara izine neden olmuyor.

FUE Yönteminin Avantajları Nelerdir?

Yöntemin avantajlarını maddeler halinde sıralarsak şöyle bir tablo karşımıza çıkıyor:

  1. Donör alanı zarar görmeden saç kökleri toplanıyor,
  2. Donör alanının travmatize olmaması, muhtemel saç ekimi işlemleri için önemli,
  3. Kesi ve dikiş olmadığı için yara izi oluşmuyor,
  4. İşlem kısa sürede tamamlanıyor, normal hayatınıza hemen dönebiliyorsunuz,
  5. Her bireyde uygulanabilen bir yöntem,
  6. Herhangi bir riski bulunmuyor, son derece güvenli bir teknik,
  7. Bazı istisnai sağlık problemleri dışında her yaşta bireye uygulanabiliyor.

FUE Yönteminde Günlük Yaşama Dönüş Adımları Nelerdir? Kaç Günde İyileşir?

Saç ekimi tedavisi sonrasında kısa sürede yeni saçlarınızla toplum içine çıkmak isteyeceğinizi tahmin edebiliyor. Bunun için FUE yöntemi oldukça faydalı oluyor. Saç ekimi işlemi sonrasında tedavi görenler 2-3 gün sonra tedavi merkezine gelerek pansuman oluyorlar. Pansuman sonrasında evde bandajlar ara ara açılıyor ve özel yıkama işlemi yapılıyor.

İlk 7 gün bu anlamda önemli. Bu süre içerisinde ekim yapılan bölgede kabuklanmalar oluyor. Hatta gece yatarken saç derisinde sıvı akıntıları da yaşanabiliyor. Ancak 10.günden sonra artık ekim yapılan bölgeler dışarıdan anlaşılmamaya başlıyor. Yani doğal kafa derisi görünümü ortaya çıkıyor. Zamanla yeni saçlarınız çıkmaya başladıkça da işlemin son hali oluşuyor. Son yıkama işlemi ile birlikte saçlarınız hazır hale geliyor.

FUE Yöntemi Kimlere Uygulanabilir?

Ek cilt hastalığı bulunmayan 18 yaşından gün almış her bireye FUE uygulanabiliyor. Kadınlarda da sıklıkla kullanılabilen FUE tekniği, erkekler için adeta hayat kurtarıcı bir yöntem. Basit ve güvenli olduğu için her yaştan bireyde tercih ediliyor.

Safir FUE Saç Ekimi Fiyatları 2022

Saç ektirme fiyat bilgisi de merak edilen bir konu. Saç ekimi yöntemleriyle ilgili standart bir fiyat vermek pek mümkün değil. Çünkü yapılacak işleme göre fiyat değişiyor. Bunun için tedavi görecek kişinin analize tabi tutulması gerekiyor. Yapılacak işlemin yoğunluğu ve uygulanacak yönteme göre net fiyat belirlenebilir. Bu konuda Türkiye’nin en iyi saç ekimi merkezi Estereizend ile iletişime geçerek güncel fiyatlar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Merkezimize gelerek muayene sonrasında da işlem fiyatını öğrenebilirsiniz. Saç ekimi fiyatları 2021 ve saç ektirme fiyatları 2022 hakkında detaylı bilgi için merkezimizden randevu alabilirsiniz.

Saç ekimi yöntemi seçiminde nasıl hareket ediliyor sorusu da merak edilenler arasında. Aslında yöntem tercihinde, tedavi görecek kişinin seçimi büyük rol oynuyor. Bunun dışında, kişinin kafa derisi ve saç kökü analizleri de yöntemin belirlenmesinde etkili oluyor. İşlem sonrasında iz kalmasını istemeyenler için tercih genellikle FUE yöntemi. Ancak diğer yöntem olan FUT tekniği de sıklıkla tercih ediliyor.

FUT tekniğinde, uygulayıcının işi daha kısa sürede tamamlanıyor. Yani FUE yöntemine göre FUT yöntemi daha az zahmetli bir işlem. Bu durum, tedavi maliyetlerini de doğrudan etkiliyor.

Saç Ekimi Teknikleri: Alt Yöntemler

Saç ekimi söz konusu olduğunda çok sayıda alt tekniğin uygulandığından bahsetmiştik. Şimdi genel bir bilgi olması amacıyla bu tekniklerden kısaca bahsederek çok yararlı bilgiler vermiş olacağız.

Saç ekim yöntemleri eskiden beri kullanılan birtakım metotlardan oluşmakta. Bu nedenle bazı yöntemlerin günümüze göre geri kalmış yöntemler olduklarını kabul etmeliyiz. Ancak yine de bazı istisnai durumlarda eski yöntemler de uygulanabiliyor. Genel olarak iki temel saç ekim tekniği olduğunu söylemiştik. Bunlar FUT Tekniği ve FUE Tekniği

Bu yöntemlerin farklılaşması sonucunda da alt yöntemler oluşmuş durumda.

  • Manuel Punch Saç Ekimi

 

Saç ekimi nedir sorusunu internette aradıysanız manuel punch yöntemine de muhtemelen rastladınız. Manuel punch saç ekimi yönteminde yine FUE tekniğine başvuruluyor. Sadece saçları toplamak için punch aleti kullanılıyor.

FUE’nin ilk çıktığı yıllarda manuel olarak saç toplama işlemi yapılıyordu. Sonrasında punch aleti keşfedildi. Ancak günümüzde; gelişen yöntemler sonrasında, mikro motorlar keşfedildi ve şu an için punch aleti de biraz demode oldu.

  • DHI Saç Ekimi

 

Kelime anlamı, “doğrudan saç aktarımı” olarak tercüme edilebilen yöntem, adından da anlaşıldığı üzere saçın doğrudan ihtiyaç bölgesine ekilmesine dayanıyor. Yöntem olarak yine FUE tekniği kullanılmakta. Ancak tek fark, DHI yönteminde özel bir kalem kullanılıyor. Bu kalem, saç köklerini toplama işlevini sağlıyor ve aynı zamanda kanal açma işini de yapıyor. DHI yöntemi bu yönüyle FUE’nin daha pratik şekilde uygulanması olarak ifade edilebilir.

  • Robotik Saç Ekimi

 

Robotik saç ekimi yönteminde, bilgisayar aracılığıyla saç toplama ve saç ekme işlemleri yapılıyor. Yöntem sırasında bilgisayar kullanıldığı için hata yapma oranı oldukça düşük. Robotik saç ekimi yöntemi, en çok tercih edilenler arasında aslında ikinci sırada bulunuyor. Saç ekimi nedir sorusuna bugünlerde robotik saç ekimi yöntemi güzel bir cevap oluyor. Çünkü, saç ekiminde maddi engeli olmayanlar için hatasız bir saç ekim işlemi sunuyor.

  • Hiperbarik Saç Ekimi

 

Bu yöntemde oksijen kullanımı oldukça yaygın. Saç ekimi sonrasında oksijen kullanılarak iyileşme süreci hızlandırılıyor. Operasyon sırasında açılan delikler de kısa sürede oksijen tedavisi ile iyileştiriliyor. Aslında bu yöntem bir saç ekimi yöntemi değil! Hangi yöntem uygulanırsa uygulansın hiperbarik saç ekimi yöntemi tedavi sürecinde kullanılabilir. Çünkü bu sayede kafa derisinde meydana gelen tahribatta hızlı bir iyileşme sağlanıyor.

Ekilen Saçlar Doğal Görünür Mü?

Başarılı saç ekimi nedir ve ekilen saçlar doğal görünür mü sorusu oldukça önemli! Doğru olarak uygulanan bir yöntem sonrasında saçlarınız doğal görünüme sahip oluyor. Saç ekimi işleminin yapıldığının anlaşılmaması için, uzman bir sağlık personeli tercih edilmeli. Saç ekim yöntemi doğru uygulandığında, mevcut saçlarınız kadar doğal ve canlı saçlara sahip olabilirsiniz. Saçın doğal görümünü sağlayan çok sayıda faktör olduğunu bilmelisiniz.

Saç ekimi sırasında saçların seyrek ekilmesi, doğal olmayan bir görünüm sağlamakta. Bu nedenle, 1 cm² içerisine 80 saç teli ekilmeli. Normal bir insanda 1 cm²’de 100’e yakın saç teli bulunuyor. Uygulanan doğru yöntemlerle 80 teli sığdırmak mümkün. Saç ekiminde alın çizgisinin önemi oldukça fazla. İşlem sırasında alın çizgisine uygun olarak ekim işlemi yapılıyor.

Saç Dökülmesi

Özellikle erkeklerin en çok korktukları durumların başında saç dökülmesi sorunu geliyor. Saç dökülmesine neden olan çok sayıda faktör olduğunu söyleyebiliriz. Genetik faktörler ağır basmakla birlikte stres vb. psikolojik durumların da saçların dökülmesine etkisi oldukça büyük. Ancak tedirgin olmanıza gerek yok, çünkü artık saç ekim yöntemleri son derece modern bir şekilde uygulanıyor.

Neden Saç Kaybı Olur?

Saç ekimi nedir sorusu kadar saçlar neden dökülür sorusu da oldukça önemli. Saç kaybına neden olan faktörler oldukça fazla. Genellikle genetik faktörlerin ön planda olduğunu söyleyebiliriz. İlerleyen yaş sonucunda, saç köklerinin eski sağlığını kaybettiği bir gerçek. Bu nedenle, yaş ilerledikçe bölgesel saç dökülmelere daha sık rastlanıyor. Genel sağlık durumunun yanı sıra, travmatik bir olay, fiziksel bir kaza ve farklı tıbbi rahatsızlıklar da saç dökülmesini tetikleyebiliyor.

Saç ekimi işlemi hangi nedenle olursa olsun, saç ekimine ihtiyaç duyan kişinin saç kökü sağlanabileceği bölgelerin incelenmesini gerektiriyor. Eğer, saçsız bölgenize yetecek kadar saç kökünüz mevcutsa saç ekimi işlemi yaptırabilirsiniz. Saç ekimi söz konusu olduğunda yalnızca kafa derisi bölgesine saç ekimi yapılmıyor. İhtiyaca göre kaş, sakal ekimi ya da vücudun herhangi bir bölgesine de kıl ekimi yaptırmak mümkün.

Saçlar Neden Dökülür?

Yetişkin olan bireylerde günlük belirli sayıda saç dökülmesi normal kabul ediliyor. Bunun için günlük 50 ile 100 tel arasında dökülen saçlarınız için panik yapmanıza gerek yok. Zaten saç dökülmesi işlemi, belirli bir döngüye sahip. Yani herhangi bir sorun olmasa da mevcut saçlar 5 – 6 yıl arasında dökülüyor ve yerine yenileri çıkıyor. Normal süreç dışında hissedilen saç dökülmeleri, belirli hastalıkların habercisi olarak düşünülmeli. Yani böyle bir durumunuz varsa muhakkak bir sağlık kuruluşuna giderek tetkiklerinizi yaptırmalısınız.

Saç dökülmesi;

  1. Mevsimsel etkenler,
  2. Hormon değişiklikleri/bozuklukları,
  3. Vitamin eksikliği,
  4. Genetik faktörler,
  5. Ruhsal problemler nedeniyle sıklıkla görülmekte.

 

Saç ekimi nedir ve saçlar neden dökülür soruları birbiriyle ilişkili sorular aslında. Saçlar döküldüğü için aynı doğallıkta saçlara sahip olmak için başarılı saç ekimine ihtiyacınız bulunuyor.

Saç Dökülmesi Nasıl Engellenebilir?

Saç dökülmesini engellemek için bazı yöntemler olduğu söylenmekle birlikte genetik faktörlerin neden olduğu dökülmeleri ancak yavaşlatmak mümkün. Dermatolog eşliğinde yapılan tedavi süreçleri ile saçlarınızın sağlığını koruyabilirsiniz. Saç dökülmesine neden olan genetik dışı faktörlerin tespit edilmesi ve bu yönde tedbirlerin alınması ile saç dökülmesinin önüne geçilebilir. Bu maksatla uygulanan farklı ilaç tedavileri de mevcut.

Eğer geniş bir alnınız varsa, saç çizgisi konusu sizi çok da ilgilendirmiyor. Çünkü geniş alın üzerinde rahatlıkla saç çizgisi belirlenebiliyor. Tedavi görecek kişinin mevcut durumuna uygun bir şekilde alın çizgisi ayarlanmalı. Tıbbi durumlar göz önüne alınarak kişinin talebine uygun bir saç çizgisi belirlenebilir. Bazı durumlarda tedavi görecek olan kişiler, kendi anatomik yapısına uygun olmayan saç şeklide talep edebiliyor. Böyle bir durumda, kişiye uygulanabilecek saç şekilleri hakkında detaylı bilgi verilmesi gerekiyor.

Sağlıklı Saçlar

Sağlıklı saç” kavramı, doğal bir görünüme sahip olan saçları ifade ediyor. Ayrıca güçlü köklere sahip olan saçlar da sağlıklı olarak nitelendiriliyor. Sağlıklı saçlara sahip olmak saç bakımına önem verilmeli. Bunun dışında, saç dökülmesine neden olan faktörler erkenden teşhis edilerek gerekli önlemler alınmalı.

Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak İçin Neler Yapılmalıdır?

Günde 50 ile 100 telden fazla saçlarınız dökülüyorsa hemen tedbir almanız yararlı olabilir. Bunun için:

  1. Protein eksikliğine neden olacak beslenmeden uzak durun,
  2. Uyku düzeninize dikkat edin,
  3. Stresten kaçınmaya çalışın,
  4. Saç bakımınızı ve saç temizliğinizi rutin hale getirin,
  5. Belirli vitaminleri aldığınızdan emin olun,
  6. Sigara ve alkolü fazla tüketmemeye dikkat edin.

Siz de saç ekimi konusunda uzman bir desteğe ihtiyaç duyuyorsanız profesyonel bir klinikle iletişime geçmelisiniz. Saç ekimi nedir sorusuna, sizi tatmin edecek düzeyde bir cevap almak için sizi merkezimize davet ediyoruz. Saç ekimi fiyat konusunda merak ettiğiniz her şeyi merkezimize gelerek öğrenebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Saç Ekimi Uygulaması Kimlere Yapılır?

Saç ekimi uygulaması, kadın erkek fark etmeksizin her yaştan bireye uygulanabiliyor. Özel bir sağlık probleminiz yoksa, donör bölgesi olarak adlandırılan saç kökü alınan bölgede yeterli saç kökünüz bulunuyorsa saç ekimi işlemi için oldukça uygun bir adaysınız demektir.

Saç Ekimi İçin Belirli Bir Yaş Sınırı Var Mıdır?

Normal şartlarda herhangi bir yaş sınırı yoktur. Ancak bireyin fiziksel ve ruhsal gelişimini tamamlaması açısından 18 yaşını doldurmuş olması önemlidir. 18 yaşını dolduran kadın-erkek her birey, saç ekimi tedavisi görebilir.

Saç Ekimi Ne Kadar Sürer?

Saç ekiminin tedavi süresi birkaç faktöre bağlı olarak değişiyor. Öncelikle kullanılan yöntem, işlem süresini belirlemede etkili. Bunun dışında, saç ekimi yapılacak alanın büyüklüğü de işlem süresini uzatabiliyor. Modern bir saç ekimi yönteminin 6 ila 8 saat arasında sürdüğünü söyleyebiliriz.

Hasta Ne Kadar Zamanda Yeni Saçlarına Kavuşur?

Saç ekimi işleminden sonra hastanın tam anlamıyla eski haline dönmesi 1 yılı buluyor. Ancak 1 yıllık süre tamamlanmadan da saçlar 3-4 ay içerisinde doğal bir görünümle çıkmaya başlıyor. Saç ekim işlemi sonrasında kısa sürede ekilen saçlar dökülüyor ve yerine yenileri çıkıyor.

Ekilen Saçlar Dökülür Mü?

Saç ekim işlemi sonrasında ilk birkaç hafta içerisinde saçlar dökülüyor. Ancak yeni ekilen saçların dökülmesi nedeniyle herhangi bir panik yaşanmasına gerek yok. Çünkü bu işlemin doğal bir tarafı. Dökülen saçlar, kısa sürede daha sağlıklı ve gür bir şekilde tekrar çıkıyor.

Saç Ekimi Hangi Koşullarda Kimler Tarafından Yapılmalıdır?

Saç ekimi işlemi, yalnızca uzman sağlık görevlileri tarafından yapılmalı. Ayrıca, işlemin yapıldığı ortamın hijyenik olması gerekiyor. Kullanılan yönteme göre saç ekimi sırasında kesi işlemi yapılmasa dahi, operasyon bölgesinin hijyenik kalması sağlanmalı. Aksi durumda, enfeksiyon problemleri gündeme gelebiliyor.

Saç Ekiminin Hasta Sağlığı Açısından Herhangi Bir Dezavantajı Var Mı?

Saç ekimi işleminin sağlık açısından herhangi bir olumsuz tarafı bulunmuyor. Ancak bazı özel durumlarda doktora danışmadan saç ekimi operasyonuna dahil olmamak gerekiyor. Çünkü işlem sırasında lokal anestezi uygulandığı için kullanılan ilacın mevcut rahatsızlığa etkisi olabiliyor. Özel bir hastalığı olanların öncelikle doktor kontrolünden geçerek saç ekimi için onay almaları tavsiye ediliyor.

Saç Ekimi Birden Fazla Uygulanabilecek Bir İşlem Midir?

Saç ekimi işleminde kullanılan yönteme göre saç derisinde geçici deformasyon meydana geliyor. Bu deformasyonun iyileşmesi için gerekli olan bir süre var. Normal şartlarda kafa derisindeki yaralar iyileştikten sonra saç ekimi işlemini yeniden uygulamak mümkün. Zaten bazı durumlarda saç ekim için birden fazla işlem yapılması gerekebiliyor. Böyle durumlarda kişinin, kafa derisindeki iyileşme durumuna göre yeniden saç ekimi işlemine alınması mümkün.

Yeni Saçların Görüntüsü Kontrol Edilebilir Bir Durum mu?

Evet, saç ekimi operasyonuna girmeden önce, alın kaslarınızın durumuna göre saç çizgisi belirleniyor. Talep doğrultusunda ve fizyolojik yapı müsaade ettiği müddetçe saç çizginin sınırını belirlemek mümkün. Sonuç olarak, yeni saçların görüntüsü kontrol edilebilir bir durum. Yeni oluşacak görüntüye, tedaviyi uygulayacak doktor ile birlikte tedavi görecek olan kişi karar veriyor.

Saç Ekiminde Uygulanan Yeni Teknikler Nelerdir?

Saç ekimi çok eskilere dayanan bir tedavi yöntemi. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte yöntemin metodolojisinde de birtakım gelişmeler meydana geldi. Önceden kafa derisinin şeritler halinde kesilerek, saçsız bölgeye uygulanmasıyla gerçekleştirilen yöntem artık çok daha modern bir şekilde uygulanabiliyor.

Bilindiği gibi, saç ekimi teknikleri genel olarak iki temel yönteme dayanıyor. FUT tekniğinde saç derisi kesilerek işlem yapılıyor. FUE tekniğinde ise saç kökleri, saç derisi üzerinden tek tek toplanarak saçsız bölgeye ekiliyor. Yeni teknikler de FUE yönteminde kullanılan ekipmanların farklılaşması ile gerçekleşiyor. Örneğin, robotik saç ekimi yönteminde saçların kafa derisinden toplanması ve saçsız bölgeye ekilmesi bilgisayar aracılığıyla yapılıyor. Hiperbarik saç ekimi yönteminde de, yöntem farklı olmamakla birlikte ekim sonrası kafa derisinin daha hızlı bir şekilde iyileşmesi sağlanıyor.

Saç Dökülmesi Tedavi Edilebilir Mi?

Saç dökülmesi, tedavi edilebilir bir durumdur. Bunun için, öncelikle saç dökülmesine neden faktörler belirlenmeli. Dökülmeye neden olan durum genetik değilse, saç köklerinin güçlendirilmesi için gerekli önlemler alınmalı. Bunun için kullanılabilecek pek çok bitkisel özlü ilaç mevcut. Bunlara rağmen saç dökülmesinin önüne geçilemiyorsa da saç ekimi yöntemiyle seyrek ya da saçsız bölgelere doğal görünüme sahip saçlar ekiliyor.

Gelecekte, Saç Ekiminin Yerini Alabilecek ve Hastaya Daha Doğal Bir Görünüm Kazandırabilecek Seçenekler Olacak mı?

Saç ekim yöntemleri her geçen gün gelişen bir teknolojiye sahip. Kullanılan ekipmanların daha hatasız bir halde üretilmeleri sonucunda da saç ekim yöntemleri farklı bir boyuta ulaşıyor. Günümüzde saç ekimi tedavisinin önündeki en büyük engel, kişinin donör bölgesinde yeterli miktarda saç kökünün bulunmaması.

Yapılan çalışmalar, donör bölgesinde saç kökü sorunu yaşayanların bu sorununu çözmeye yönelik olarak ilerliyor. Sentetik saç kökleri ile gerçek bir saçta bulunması gereken tüm özelliklere sahip saç örnekleri üretilebiliyor. Bu durum, ileride saç kökü sorunu yaşayanların bu sıkıntısını giderecek nitelikte. Bunun dışında, FUE tekniğinin daha pratik bir şekilde yapılabilmesi için saç köklerini toplayan ve ekim yapan daha gelişmiş cihazlara yönelik çalışmalar yapılmakta.

Ekilen Saçlara Boya vb. Gibi Her Türlü Kuaförlük Hizmeti Uygulanır Mı?

Saç ekimi tedavisinin tüm sonuçlarının elde edilmesi yaklaşık 1 seneyi buluyor. Bu süre sonrasında, ekilen saçlar, mevcut saçlarınızla aynı özelliklere sahip. Yani saç ekiminden sonra belirli bir süre bekleyerek saç boyama vb. işlemleri rahatlıkla yaptırabilirsiniz. Saç boyama işlemlerinin ekilen saça etkisi, doğal büyüyen bir saça olan etkisinden daha fazla değil.

Farklı Kişilerden Saç Nakli Yapılabilir Mi?

Yapılan araştırmalara göre farklı kişilerden saç naklinin yapılması genelde olumsuz sonuçlanabilmekte. Bu durum aynı DNA’ya sahip ikizlerde de benzer sonuçlar sağlıyor. Bu nedenle, kişinin kendi kafa derisinden alınan greft dışında, başka bir kişiden saç kökü alması işlevsel sonuçlar sağlamıyor. Ancak, günümüzde bu yönde yapılan pek çok çalışma mevcut.

Saç Çizgisi Nasıl Belirlenir?

Saç çizgisi belirlenirken tedavi görecek olan kişinin talebi dikkate alınıyor. Hasta talebinin de belirli bir sınırı mevcut. Alın kaslarının izin verdiği müddetçe saç çizgisi aşağıya çekilebilir. Saç çizgisinin sınırı belirlenirken aynı zamanda kişinin görüntüsü de önemli. Tedavi görecek kişiye yakışmayacak bir seçim yapılmaması gerekiyor.

Saç Ekim İşleminde İz Kalır Mı?

FUT tekniğinde saç ekimi sırasında kesi işlemi uygulanmakta. Donör bölge olan enseden saç derisi alırken, deri kısmı şeritler halinde kesiliyor. İşlemin bu yönü nedeniyle ense kısmında küçük de olsa doğrusal bir iz kalabiliyor. Ancak FUE tekniğinde böyle bir durum söz konusu değil. Çünkü FUE tekniğinde ve türevlerinde kesi işlemi bulunmuyor. Saç kökleri cihaz aracılığıyla toplanıyor ve saç ekimi de aynı yöntemle tamamlanıyor.

Kadınlarda da Saç Ekimi Yapılır Mı?

Saç ekimi işlemleri kadınlarda da sıklıkla uygulanabilen bir yöntem. Kadınlarda da bazı dönemlerde çeşitli nedenlerle saç dökülmesi sorunları yaşanabiliyor. Böyle durumlarda en iyi saç ekimi tedavisi ile kadınlarda saç sorunları çözüme ulaşıyor. Sonuç olarak; kadınlarda saç ekimi işlemleri rahatlıkla yapılabilir.

Saç Kökü Klonlaması Var Mıdır?

Laboratuvar ortamında saç köklerinin kendine özgü hücrelerinden ayrıştırılarak hastaya nakledilmesi yöntemi saç kökünün klonlaması olarak biliniyor. Saç köklerinin klonlanması, normalden çok daha fazla maliyet gerektirdiği için tedavinin fiyatı da artıyor. Saç klonlama yöntemi şu an araştırma aşamasında olmakla birlikte, gelecekte uygulanabileceğine dair olumlu sonuçlar mevcut. Klonlanan saçların, ekilen kişide tümöre neden olma durumu bulunduğundan yöntem şimdilik geliştirme aşamasında bulunuyor.

Saç Tedavisinde Hangi Yöntemler Mevcuttur?

Saç tedavisinde klasik usullerin yanı sıra modern yöntemler bulunuyor. Geleneksel bir yöntem olan FUT metodu, saç derisinde kesi işlemini gerektirdiği için günümüzde çok da tercih eden bir metot değil. Günümüzde FUE tekniği ve bu tekniğe dayalı yöntemler daha çok kullanılıyor. Kullanılan en güncel yöntemler tamamen FUE tekniğinin farklı şekillerde uygulanmasına dayanıyor.

Bilindiği gibi FUE tekniği, saç köklerinin donör bölgeden alınması ve saçsız bölgeye ekilmesinden oluşan bir yöntem. Yöntem sırasında saç köklerinin alınması ve ekilmesi usulleri değişik biçimlerde uygulanıyor. Bu durum, saç ekim tekniğinin farklı isimlerle adlandırılmasına neden oluyor.

Her Saçı Dökülen Kişiye Saç Ekimi Yapılabilir Mi?

Saç ekimi hemen herkese sorunsuz bir şekilde uygulanabilen bir yöntem. Yöntemin uygulanabilmesi için genel birkaç kural mevcut. Öncelikle, kişide özel bir sağlık problemi olmamalı. Yani saç ekimi sırasında kullanılan ilaçlardan olumsuz etkilenebilecek bir rahatsızlık bulunmamalı. Sonrasında, kişinin fiziksel ve ruhsal gelişimini belirli bir dereceye kadar tamamlamış olması bekleniyor. Bunun için de, saç tedavisi için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. Bir de, saç ekimi için kişinin donör bölgesinde yeteri kadar saç kökü bulunması lazım.

Beslenmenin Sağlıklı Saç Yapısı İle İlgisi Var Mıdır?

Beslenmenin insan vücudunda pek çok etkisi bulunuyor. Sağlıklı ve canlı saçlara sahip olmak için de beslenmenin önemi bir hayli büyük. İnsan vücudu tarafından üretilen Biyotin, sağlıklı saçların en önemli anahtarı. Normal şartlarda yeterli biyotin vücudun kendisi tarafından üretilmekle birlikte, bu süreçte bir sorun mevcutsa biyotin açısından zengin besinler tüketilmeli. Badem, avokado, yumurta vb. besinler biyotin açısından oldukça zengin besinler arasında yer alıyor.

Ayrıca protein, C vitamini, demir, a vitamini, çinko ve omega-3 yağ asitleri de sağlıklı saçların “olmazsa olmazları” arasında yer alıyor.

Saç ekimi nedir sorusuna daha kapsamlı cevaplar almak için saç ekim merkezimizle iletişime geçebilirsiniz. Saçlarınızın analizi doğrultusunda ihtiyacınız olan saç ekimi yöntemini belirliyoruz. Bu süreçte tedaviyle ilgili tüm aşamaları kapsamlı bir biçimde anlatıyoruz.